Massages

Elke massage is anders! Ik pas mijn technieken aan jouw klachten, noden en wensen aan.

Sportmassage

Rust en herstel van de spieren is zo mogelijk nog belangrijker dan de training zelf. Daarbij kan een sportmassage zeker helpen. Het verbetert de doorbloeding, zorgt voor afname van de spierspanning. Het versterkt ook de afvoer afvalstoffen en de aanvoer van voeding- & bouwstoffen, en helpt het om de spierstijfheid te voorkomen.

De handelingen bij sportmassage zijn gericht op de verbetering van de prestaties, herstel van blessures, competitiehervatting na blessure (of andere oorzaak), recuperatie na training, voorkomen van blessureleed en voorkomen van recidieven. De technieken die we hierbij gebruiken zijn identiek als deze bij de Zweedse massage, als zullen we dieper in de spieren werken en vaak ook lokaal dwars op de spieren. De intensiteit hangt echter af van in welke fase van training de sporter zich bevindt.

30 minuten€ 30
60 minuten€ 60

Triggerpoint massage

Triggerpunten zijn plaatsen in de spier die door vele factoren kunnen uitgelokt worden: chronische overbelasting, oververmoeidheid, slechte voeding, langdurige verkeerde houding, stress, burn-out, trauma’s, ontstekingen,… Hierdoor ontstaat er een knobbeltje in de spier, welke plaatselijk maar ook elders in het lichaam pijn kan veroorzaken (referred pain). Dit heeft gevolgen op de maximale kracht van de spier, de uithouding van de spier alsook de mobiliteit van een gewricht. Door een aantal technieken zoals drukken, fricties, schudden en vibreren kunnen we deze opnieuw loswerken, waardoor de spier en de gewrichten terug hun volledige functionaliteit verkrijgen.

30 minuten€ 30
60 minuten€ 60
90 minuten€ 90

Medical Taping

Deze techniek is afkomstig uit Azië (Japan & Korea). Het maakt gebruik van een elastische tape, welke met een bepaalde rek wordt aangebracht ter ondersteuning van spieren of om spieren te helpen ontspannen, zonder dat daarbij de beweeglijkheid gehinderd wordt.

Prijs is afhankelijk van het werk

Cupping – Vacussage

Met behulp van bamboe, glazen of plastieken cups wordt er door het afzuigen van lucht een vacuüm gecreëerd op de huid. Hierdoor zal de huid verhoogd worden tot halverwege de cup en zo trachten we de bloedcirculatie te verbeteren, pijn te verlichten, warmte te verwijderen en gifstoffen die in de weefsels zijn blijven hangen eruit te trekken. Ik maak gebruik van plastic cups.

Dit kan zowel statisch (cupping: plaatsten van de cups op de huid) als dynamisch (vacussage: de cups met vacuüm over de huid bewegen) en wordt steeds gecombineerd met een massage.

30 minuten€ 40
60 minuten€ 70
90 minuten€ 100
120 minuten€ 130

Thaise oliemassage

De Thaise oliemassage wordt in tegenstelling tot de traditionele Thaise massage op een massagetafel gegeven, en maakt gebruik van olie op de huid. Hierbij staat de term ontspannend centraal, en ligt de nadruk op het masseren van de spieren en de meridianen. De technieken die gebruikt worden zijn vergelijkbaar met deze van de Zweedse massage, maar worden af en toe afgewisseld met enkele eenvoudige strekkingen.

60 minuten€ 60
90 minuten€ 90
120 minuten€ 120

Zweeds massage

Dit is de meest bekende vorm van massage in de Westerse wereld. Zweedse massage is eigenlijk een term die enkel in Nederlandstalige en Engelstalige landen wordt gebruikt. Daarbuiten is het beter bekend als klassieke massage. De term Zweeds wordt gebruikt omdat het verwant is met wat de Zweedse gymnastiekleraar Pehr Henrik Ling (1776 – 1839) beschreven heeft als Swedish Movement System. Het is de Nederlander Johann Georg Mezger (1838-1909) die de aan het Frans ontleende termen heeft geïntroduceerd om deze massagevorm te beschrijven.

Hierbij gebruiken we praktisch uitsluitend de handen om volgende technieken toe te passen: effleurage, petrissage & tapotage. Daarnaast kunnen ook nog andere handelingen gebruikt worden ‘drukken, schudden, vibreren en fricties). Het doel van deze massage is voornamelijk gericht op het circulatoir-(bloeddoorstroming) en psychogeen effect.

60 minuten€ 60
90 minuten€ 90
120 minuten€ 120

(Sport) evenementen of massage op verplaatsing

In geval er een groot (sport) evenement is waarbij verschillende mensen zich willen/kunnen laten masseren, kan ik met mijn tafel tot daar komen en stel ik mijn diensten graag ter beschikking.

Bij speciale gelegenheden kom ik ook tot bij u voor een privé massage aan huis.

EvenementenPrijs afhankelijk
Massage aan huisPrijs massage + verplaatsingskosten

Cadeaubon

Wil jij graag iemand plezier doen met een massage? Dat Kan!
Stuur mij een bericht aan wie je de bon wil geven, wat je cadeau wil doen en na ontvangst van betaling bezorg ik de bon.

%d bloggers liken dit: